Vår idé med gårdsbutiken är att sälja lokala produkter som odlats eller framställt med omtanke om vår jord. Vi vill även att du som besökare får en inspirerande upplevelse när du besöker vår gårdsbutik. 


Här finns vår marmelad, chutney, sylt, saft och äppelmust som vi tillverkar av de frukter, bär och grönsaker som vi odlar här på gården eller plockar i skogen. Produkterna tillverkas i små satser för att få korta koktider och på så sätt bevara smaker och näringsämnen på bästa sätt. Helt fria från konstgjorda konserveringsmedel och de ingredienser som inte kommer från gården, så som kryddor och choklad, är ekologiska. Ett småskaligt mathantverk med fokus på hög kvalitet.


Vår egen honung (för mer info om honungen läs om våra bin).


Rapsolja från Västanåsgård


Ost från Ljusåsens gård


Egna ägg från våra ankor och höns.


Våra egna snittblommor för självplock, styckförsäljning och färdiga buketter.


Lite plantor och grönsaker från våra egna odlingar 


Lamm- och fårskinn från våra egna djur


Väskor och kuddar i retrotyger.


Fika bakad på ägg från våra ankor och andra ingredienser från odlingarna.


Gårdsbutiken är stängd för säsongenDefinition av mathantverket enligt Eldrimner

Skapar unika produkter med smak, kvalitet och identitet som industrin inte kan ta fram. Det är en varsam förädling av huvudsak lokala råvaror, i liten skala och ofta knuten till gården. Det ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är närvarande genom hela produktionskedjan. Mathantverk lyfter fram och vidareutvecklar traditionella produkter för konsumenter av i dag. 

Eldrimner nationellt centrum för mathantverk https://www.eldrimner.com/