Vår idé med gårdsbutiken är att sälja lokala produkter som odlats eller framställt med omtanke om vår jord. Vi vill även att du som besökare får en inspirerande upplevelse när du besöker vår gårdsbutik. 


Från midsommar till september ställer tre konstnärer ut sina alster

Paulina Ahlgrimm

Maria Melin

Delina Drevstad


Här finns vår marmelad, chutney, gelé mm som vi tillverkar av de frukter, bär och grönsaker som vi odlar här på gården eller plockar i skogen. Produkterna tillverkas i små satser för att få korta koktider och på så sätt bevara smaker och näringsämnen på bästa sätt. Helt fria från konstgjorda konserveringsmedel och de ingredienser som inte kommer från gården, kryddor och choklad är ekologiska. Småskaligt mathantverk med fokus på hög kvalitet.


Vår egen honung så klart (för mer info om honungen läs om våra bin).


Rapsolja från Västanåsgård.


Lite plantor och blommor.


Väskor och kuddar i retrotyger.


En enklare fika bakad på ägg från våra ankor och andra ingredienser från odlingarna.


Under sommaren kommer vi successivt att utöka vårt sortiment så att det varje vecka kommer att vara något nytt i butiken.😃

Öppettider för gårdsbutiken


Torsdagar kl. 15-18

Söndagar kl. 12-16


Välkommen!

Definition av mathantverket enligt Eldrimner

Skapar unika produkter med smak, kvalitet och identitet som industrin inte kan ta fram. Det är en varsam förädling av huvudsak lokala råvaror, i liten skala och ofta knuten till gården. Det ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är närvarande genom hela produktionskedjan. Mathantverk lyfter fram och vidareutvecklar traditionella produkter för konsumenter av i dag. 

Eldrimner nationellt centrum för mathantverk https://www.eldrimner.com/